Noutăți

Revocarea donației. Motive medicale care conduc la imposibilitatea executării sarcinii

Data

„În cazul donației cu sarcina întreținerii, starea de nevoie a donatoarei trebuie apreciată în concret, în raport de vârsta înaintată și starea sănătății, care necesită prezența permanentă a unei persoane. Nu poate fi neglijat faptul că, pentru îngrijire și întreținere, reclamanta a apelat la o persoană de vârstă la fel de înaintată, iar în aprecierea comportamentului pârâtei sub aspectul îndeplinirii sau la neîndeplinirii sarcinii contractului de donație, trebuie avute în vedere toate aceste elemente.

Faptul că, în prezent, starea de sănătate a pârâtei o împiedică să presteze întreținere reclamantei (fiind cea care, în fapt, are nevoie de îngrijire) nu poate fi considerat motiv temeinic pentru revocarea donației, cât timp această stare nu echivalează cu neexecutarea fără justificare a sarcinilor la care s-a obligat, în acord cu prevederile art. 1020 C.civ. și, în plus, este un eveniment temporar.”

(Judecătoria Iași, sent. civ. nr. 3371 din 5 aprilie 2022, nepublicată)

Continuarea speței: https://www.juridice.ro/779364/judecatoria-iasi-revocarea-donatiei-motive-medicale-care-conduc-la-imposibilitatea-executarii-sarcinii.html?fbclid=IwAR140fhh1JMSxli5m8_hlpxD0RPeo2J6D_QPtmJb9Suh7255d38R7TywyUI

Articolul a fost publicat de avocat Paula-Alina Lupu, din Baroul Iași, pe Juridice.ro la data de 14.04.2022

Se interzice preluarea, distribuirea integrală sau parțială a conținutului acestui site fără indicarea autorului și a sursei, cu link activ sub sancțiunile prevăzute de Legea 8/1996 privind drepturile de autor.

Distribuie articolul:

Facebook
LinkedIn

MAI MULTE
ARTICOLE